op rijm

stad-

recensies

virtuele wandeling

tarieven

reserveren

Over de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch zijn vele boeken en websites volgeschreven. Deze pagina beperkt zich tot wat interessant is voor Stadswandelingen op Rijm: de poëzie.

Dat er in ’s-Hertogenbosch op sommige gevels gedichten staan geschilderd, is niet uniek voor een stad. Maar de poëzie ligt hier ook letterlijk op straat. Daarnaast zijn er typisch Bossche uitspraken op muren te vinden. De wandelingen voeren langs een aantal van deze gedichten en volzinnen. Gelukkig geldt voor bijna alle Bossche bezienswaardigheden dat ze nauw met poëzie zijn verbonden. Er staan gedichten of volzinnen op, of ze horen er op een andere manier bij. En zo niet, dan heeft de dichter er wel een oplossing voor. Zo krijgen de stadswandelaars een uniek poëtisch beeld van deze bourgondische stad.

Rijmwandelaar Emiel Bootsma (1966) woont in ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij ook opgroeide. Na een journalistieke carrière van bijna 25 jaar gooide hij in 2012 het roer om en volgt sindsdien vooral zijn passie: het schrijven en voordragen van gedichten. Deze kenmerken zich door een strak rijm en metrum.

Behalve stadswandelingen verzorgt Emiel ook optredens en schrijft hij gedichten in opdracht, onder meer bij kunstwerken, tentoonstellingen en evenementen. Hij heeft samen met kunstenares Mirjan van de Hel twee tekeningen- en dichtboekjes uitgebracht (zie www.vlekkendingen.nl).

In 2016 verscheen Emiels dichtbundel 'Vijftig (op rijm)': vijftig gedichten met allemaal een strak metrum, maar ook met een grote diversiteit aan rijmschema's. Het is een speels gerangschikte mix van plezierdichten, overpeinzingen, gevoeligheden en grappen. Prijs: € 10,00 (exclusief verzendkosten), te bestellen via emiel@stadswandelingoprijm.nl.

gedichten2